Centralforeningen for stampersonel

Centralforeningen for stampersonel, også kendt som CS, er fagforeningen for dig, som arbejder i Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen. CS er med sine 9.000 medlemmer den største fagforening i forsvaret, og organiserer både civilt og militært ansatte i Forsvaret og råder desuden over forhandlingsretten for befalingsmænd i Hæren, Flyvevåbnet, Søværnet og Redningsberedskabet, konstabler i Flyvevåbnet, Søværnet og Redningsberedskabet samt Forsvarets civile tjenestemænd.

 

 

 • Webside

  cs.dk

 • Pris/måned

  514 kr.

 • Antal medlemmer

  9000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: FTF-a
  Pris: 488 kr.

Hvorfor du skal melde dig ind i CS

Centralforeningen for stampersonel er Danmarks største fagforening inden for Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, og arbejder dagligt for at fremme sine medlemmers interesser på arbejdsmarkedet. Med andre ord kæmper CS altså for, at du, som arbejder i Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen, kan få en fair løn og gode arbejdsforhold, et sundt arbejdsmiljø og muligheder for videreudvikling i jobbet. Et medlemskab i CS er derfor en ekstra stemme for bedre arbejdsforhold til dig og dine kollegaer i Forsvaret og Beredskabsstyrelsen.

Derudover er det meget fordelagtigt at være medlem i CS, hvis du ønsker sparring i dit arbejdsliv eller hjælp til kompetenceudvikling.

Medlemsfordele hos CS

Centralforeningen for stampersonel arbejder aktivt for at forbedre arbejdsvilkårene for deres medlemmer. Som medlem i CS får du information om løn- og ansættelsesvilkår, juridisk hjælp i forhold til arbejdsskader og sociale sager, mulighed for at blive en del af CS's pensionsfond eller få del i CS's mange attraktive forsikringer.

Derudover tilbyder CS også ekstra medlemsfordele såsom adgang til ferieboliger i Danmark og Europa, rabatter med Pluskort app'en eller et billigt billån. Der er altså mange gode medlemsfordele i CS.

Kontingentpriser hos CS

Der er adskillige forskellige medlemstyper og kontingentsatser hos CS afhængigt af hvordan din arbejdssituation er, din stilling, og din tilknytning til den ene eller anden institution. Som regel koster et ordinært fuldt medlemskab af fagforeningen 514 kr. om måneden, som henvender sig til dig der er fuldtids- eller deltidsansat i Forsvaret. Herudover er der forskellige og billigere kontingentpriser for medlemmer der eksempelvis er ansat i Beredskabsstyrelsen, for de værnepligtige, lærlinge sergentelever. Det anbefales at man tager et kig på CS's hjemmeside for at finde detaljerne om de enkelte kontingenter hvis en af disse er relevante for dig. Men er du fuldtids- eller deltidsansat i Forsvaret, så vil du skulle betale et medlemskontingent på 514 kr., hvilket automatisk vil blive trukket via din lønseddel.

CS samarbejder med a-kassen FTF-a

Centralforeningen for stampersonel samarbejder med arbejdsløshedskassen FTF-a. Som medlem af CS har du altså mulighed for at skifte til en af Danmarks billigste a-kasser, hvor du kan få økonomisk tryghed i form af dagpenge, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Hos FTF-a har du også mulighed for at tegne en lønsikring, hvis du ønsker mere økonomisk tryghed.

Sekretariatet i CS arbejder tæt sammen med a-kassen FTF-a for at kunne tilbyde CS's medlemmer en god rådgivning, og CS sidder også med i FTF-a's hovedbestyrelse. Dermed anbefaler CS sine medlemmer FTF-a, hvis man ønsker at skifte a-kasse

Et månedligt medlemskab af FTF-a koster 488 kr. om måneden for fuldtidssikrede medlemmer.