Blik- og Rørarbejderforbundet

En introduktion til foreningen

I Blik- og Rørarbejderforbundet har man som blik- eller rørarbejder mulighed for at få en specialiseret fagforening, som startede helt tilbage fra 1890. Der er pt. mere end 10.000 medlemmer i foreningen, og den største del udgøres af faglærte inden for VVS-branchen. Faggruppen udgøres af blikkenslagere, rørlæggere, VVS-montører, VVS- og energimontører, VVS-, tag- og facademontører samt klima- og miljøteknikere, industriblikkenslagere og skorstensfejere.

 • Webside

  www.blikroer.dk

 • Pris/måned

  500 kr.

 • Antal medlemmer

  10000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: Din Faglige A-kasse
  Pris: 553 kr.

Blik- og Rørarbejderforbundets medlemsfordele

Som medlem af Blik- og Rørarbejderforbundet får man en række medlemsfordele, som kan være gode at have in mente, når man overvejer fagforeningen.

Man kan f.eks. få gavn af lave priser på udlejning af sommerhuse og ferieboliger i både Danmark og i udlandet, samt billige forsikringer hos Alka forsikring. Her kan du få dækket hele din familie med en gavmild og omfangsrig familie- og indboforsikring. Desuden kan du også få rabat på øvrige forsikringer du måtte have brug for. Du kan også få et medlemskort hos PlusKort der giver dig adgang til en lang rækker rabatter, tilbud og fordele når du handler ind i en række udvalgte butikker og webshops. Over 1300 butikker i hele landet har aftaler med PlusKort, hvorfor der er rig mulighed for at spare en masse penge i dagligdagen.

Lønsikring og andre faglige fordele

Du kan også tegne lønsikring, hvis du føler at dagpengesatsen ikke er nok til at dække dine udgifter og leveomkostninger under ledighed. Med lønsikringen kan du få et lille ekstra beløb om måneden blive dækket med op til 80% af din tidligere månedsløn.

På hjemmesiden har du mulighed for at finde nyttig information om de respektive fagområder, og i kraft af den relative lille arbejdsgruppe kan du forvente en særlig specialiseret hjælp og rådgivning. Du har også mulighed for at deltage i fagforeningens fagmøder og kurser. Der findes information om efteruddannelser, grundkurser og specifikke medlemskurser, hvor du kan oplæres i fagforeningsarbejde og derigennem opnå politisk indflydelse på dit felt.

Blik -og Rørarbejderforbundet hører til under FH, hvorfor du kan regne med ambitiøse lønforhandlinger og overenskomstarbejde.

Kontingentpriser og a-kasse

I Blik- og Rørarbejderforbundet er det faglige kontingent på knap 500 kr. gennemsnitligt. Resten går til a-kasse og efterlønsbidrag. Det faglige kontingent for et almindeligt fuldstidsarbejdende medlem er i gennemsnit på 500 kr. om måneden. Forbundet samarbejder med Din Faglige A-kasse om a-kasse til medlemmerne. Kontingentet til a-kassen er i alt på 553 kr. om måneden og så er du godt dækket ind med dagpenge, samt sørger a-kassen også for hjælp og vejledning til at komme hurtigere i arbejde igen når du er blevet ledig. A-kassen kan eksempelvis være en sparringspartner og vejleder i forhold til CV og ansøgningskrivning samt til jobsamtale, så du er klædt godt på når du skal lande det næste job hjem.