Billedkunstnernes Forbund for kunstnere

Billedkunstnernes Forbund (BKF) er fagorganisationen for billedkunstnere og havde 1.850 medlemmer pr. 2020. Som kunstner har du formentlig de fleste af dine tanker fokuseret på dine værker, hvorfor det er en oplagt støtte at være medlem af Billedkunsternes Forbund, der varetager deres medlemmers sociale, juridiske og økonomiske interesser.

 • Webside

  www.bkf.dk

 • Pris/måned

  206,66 kr.

 • Antal medlemmer

  1800 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  N/A

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink
For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink

Krav for medlemskab i Billedkunsternes Forbund

For at kunne blive medlem i BKF skal man have færdiggjort billedkunstuddannelsen (minimum bacheloruddannelse eller tilsvarende) fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi eller Det Jyske Kunstakademi. Der er imidlertid også en række andre måder at blive accepteret som medlem, heriblandt hvis man har afsluttet en billedkunstuddannelse fra en udenlandsk uddannelsesinstitution på tilsvarende niveau eller er billedkunststuderende ved et dansk eller udenlandsk kunstakademi.

Hvis man er optaget i Kunstnersamfundet under Akademiet for De Skønne Kunster eller er medlem af en udenlandsk søsterorganisation med de samme optagelseskrav som BKF, vil det også være muligt at blive medlem hos BKF.

Prisen for et medlemskab i BKF er 206,66 kr. om måneden der betales hvert kvartal til et samlet beløb på 620 kr., mens studerende må af med 17 kr. om måneden for kontingentet.

Ingen a-kasse hos BKF

BKF tilbyder ingen a-kasse, men anbefaler tre a-kasser: Teknisk Landsforbunds a-kasse, Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog og Magisternes A-kasse. BKF vil naturligvis kunne rådgive og vejlede omkring valg af a-kasse, men det er altså slet ikke på dette område, at fagforbundet har valgt at specialisere sig.

Juridisk hjælp fra BKF

Som kunstner er det meget almindeligt at støde på problemer omkring ophavsret og andre juridiske forhold. I denne forbindelse er BKF en stærk støtte, da de tilbyder gratis juridisk rådgivning. BKF har især fokus på fire hovedkategorier inden for det juridiske: kontrakter og aftaler, løn og priser, ophavsret og moms og skat. Mange henvendelser kan klares via telefon og e-mail, men er der behov for at gå rettens vej, så kan BKF også være en uundværlig partner.

Mere uddannelse gennem BKF

BKF tilbyder også efteruddannelse gennem en aktiv kalender med workshops, kurser og seminarer. BKF tilbyder også karrieresamtaler på én time, hvor man kan få talt ud omkring ens arbejdssituation med en ekspert og få lagt en handlingsplan for ens karriere. Medlemmer har også mulighed for faglig sparring gennem såkaldte værkstedsamtaler, hvor der er mulighed for en faglig samtale med et medlem af et panel bestående af billedkunstnere, kuratorer og kunstformidlere. Gennem BKF er det således muligt at udvide sit netværk og få et indblik i hverdagen som en kunstner, og hvad der skal til for at kunne leve af det.