Autor / Komponister og Sangskrivere

Autor er den største forening i Danmark for komponister, sangskrivere, tekstforfattere og producere. Foreningen varetager medlemmer fra alle dele af musikbranchen lige fra dødsmetal, filmmusik og jazz og folkemusik. Som enhver anden fagforening er det Autors hovedformål og arbejde at sikre og forbedre medlemmernes arbejdsforhold og lønvilkår, så der dermed er de bedste betingelser for skabelsen af ny og spændende musik.

Foreningen hed tidligere DJBFA, men har nu skiftet navn til Autor. Foreningen og dens arbejde er dog helt det samme.

 • Webside

  www.autor.dk

 • Pris/måned

  85 kr.

 • Antal medlemmer

  N/A

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  N/A

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Mere om Autors arbejde

Autor vil være en yderst kompetent og relevant sparringspartner for dig der arbejder i musikindustrien. Det er ingen hemmelighed at det er en hård branche for mange mennesker grundet de diffuse arbejdsforhold- og tider, løn og arbejdsgang. Autor står klar til at hjælpe dig, og bidrage til at løfte og udvikle dig og din karriere - både fagligt, økonomisk og menneskeligt.

Foreningen er meget aktiv i kulturlivet og støtter en lange rækker initiativer og projekter der medviker til at øge og synliggøre musikkens rolle og betydning i kulturen og samfundet. Autor er i løbene dialog med politikere, beslutningstagere og branchen i både Danmark, Norden, EU og resten af verden, og sørger desuden for at være godt repræsenteret i kulturens mange organer og organisationer til fordel for sine medlemmers vilkår og rettigheder.

Medlemsfordele hos Autor til dig i musikbranchen

Autor tilbyder mange forskellige medlemsfordele der passer godt til lige præcis dig der arbejder i musikbranchen. Branchen er anderledes end så mange andre, og derfor skal fagforeningen også kunne tilbyde fordele til sine medlemmer der passer bedre til deres arbejdsform end for så mange andre brancher og sektorer. 

Som medlem af Autor får du adgang til eksempelvis refugieboliger i hele verden, så i stedet for at bruge penge på et hotel hvor end du skal hen, kan du undersøge dine muligheder hos Autor, der muligvis kan stille en bolig til rådighed der hvor du skal hen og udføre et stykke arbejde.

Som musiker er ens instrument det vigtigste arbejdsredskab, og derfor tilbyder Autor også Danmarks billigste instrumentforsikring, så du er sikret hvis det pludselig skulle gå i stykker, og du derfor ville være ude af stand til at udføre dit arbejde. Udover det kan du også få adgang til coaches der kan hjælpe dig med din personlige og faglige udvikling. Der er også gratis kurser om emner fra streaming, booking, sociale medier, podcasts, sceneperformance og sundhed, samt særlige arrangementer og eksempelvis sangskriver-camps.

Autor tilbyder selvfølgelig også gratis juridisk bistand og finansiel rådgivning der uden tvivl kan blive nyttigt og relevant for dig der arbejder i musikbranchen, da der sagtens kan opstå uenigheder imellem parterne, og fordi der i højere grad er økonomiske op- og nedture.

Autors legater

Autor udlover også en række legater af både arbejdsmæssig og social karakter. Man behøver ikke at være medlem, men man skal dog være medlem af Koda der delegerer midlerne. Autor uddeler årligt mellem 300-500 legater på mellem 10.000 og 50.000 kr. Det er for at kunne give dig eksempelvis arbejdsro under din sangskrivningproces og er udelukkende til privatpersoner.

Autors medlemmer kan også søge et socialt legat på 7.000 kr. Det fungerer som en engangsydelse og kan søges én gang hvert 3. år. Det er til dig der eksempelvis er kommet ud for en pludselig ulykke eller sygdom og du derfor er blevet gjort uarbejdsdygtig og har brug for lidt økonomisk støtte.

Kontingentpriser hos Autor

Priserne på medlemskabet hos Autor er rimelig ligetil. Det koster kun 85 kr. pr. måned, og er du under 25 år er medlemskabet helt gratis.

Foreningen har ikke sin egen a-kasse og opfordrer heller ikke sine medlemmer til at tilmelde sig en specifik a-kasse. Derfor har du frit valg på alle hylder angående a-kasse.