BKF

Billedkunstnernes Forbund for kunstnere

Billedkunstnernes Forbund (BRF) er fagorganisation for billedkunstnere og havde 1.700 medlemmer pr. 2017. Som kunstner har du formentlig de fleste af dine tanker fokuseret på dine værker, hvorfor det er en oplagt støtte at være medlem af Billedkunsternes Forbund, der varetager deres medlemmers sociale, juridiske og økonomiske interesser.

BKF logo
 • Webside

  www.bkf.dk

 • Pris/måned

  585

 • Antal medlemmer

  1700 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  N/A

Krav for medlemskab

For at kunne blive medlem i BRF skal man have færdiggjort billedkunstuddannelsen (minimum bacheloruddannelse eller tilsvarende) fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi eller Det Jyske Kunstakademi. Der er imidlertid også en række andre måder at blive accepteret som medlem, heriblandt hvis man har afsluttet en billedkunstuddannelse fra en udenlandsk uddannelsesinstitution på tilsvarende niveau eller er billedkunststuderende ved et dansk eller udenlandsk kunstakademi.

Hvis man er optaget i Kunstnersamfundet under Akademiet for De Skønne Kunster eller er medlem af en udenlandsk søsterorganisation med de samme optagelseskrav som BRF, vil det også være muligt at blive medlem hos BRF.

Prisen for et medlemskab i BRF er 195 kr. om måneden, mens studerende må af med 17 kr. om måneden for kontingentet.

Ingen a-kasse hos BRF

BRF tilbyder ingen a-kasse, men anbefaler tre a-kasser: Teknisk Landsforbunds a-kasse, Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog og Magisternes A-kasse. BRF vil naturligvis kunne rådgive og vejlede omkring valg af a-kasse, men det er altså slet ikke på dette område, at fagforbundet har valgt at specialisere sig.

Juridisk hjælp fra BRF

Som kunstner er det meget almindeligt at støde på problemer omkring ophavsret og andre juridiske forhold. I denne forbindelse er BRF en stærk støtte, da de tilbyder gratis juridisk rådgivning. BRF har især fokus på fire hovedkategorier inden for det juridiske: kontrakter og aftaler, løn og priser, ophavsret og moms og skat. Mange henvendelser kan klares via telefon og e-mail, men er der behov for at gå rettens vej, så kan BRF også være en uundværlig partner.

Mere uddannelse gennem BRF

BRF tilbyder også efteruddannelse gennem en aktiv kalender med workshops, kurser og seminarer. BRF tilbyder også karrieresamtaler på én time, hvor man kan få talt ud omkring ens arbejdssituation med en ekspert og få lagt en handlingsplan for ens karriere. Medlemmer har også mulighed for faglig sparring gennem såkaldte værkstedsamtaler, hvor der er mulighed for en faglig samtale med et medlem af et panel bestående af billedkunstnere, kuratorer og kunstformidlere. Gennem BRF er det således muligt at udvide sit netværk og få et indblik i hverdagen som en kunstner, og hvad der skal til for at kunne leve af det.